Побачили побут предків

2016-03-28

/Files/images/nova/8_bereznya/IMG_20160328_114621.jpg

Вихованці старшої групи міського дитсадка «Сонечко». Дошколярики побували на пізнавальній екскурсії у районному історичному музеї.

Вихователі закладу використовують різні форми роботи та ефективні методи виховного впливу з метою національного виховання наймолодших радивилівців. Одну з таких цікавих форм роботи з дошкільнятами нещодавно спланували і вихователі випускної групи «Сонечка» Т.Дзюбан та Т.Рибкіна. Ранок для малечі розпочався із радісної новини: відбудеться екскурсія до історичного музею! Веселій прогулянці сприяла й погідна, сонячна днина. Двері допитливим відвідувачам гостинно відчинила організатор екскурсій районного історичного музею Олена Перець. Вона познайомила малят з життям і побутом селян кінця 19 початку 20 ст. Дошкільнята із захопленням роздивлялись старовинні експонати, побували в імпровізованій світлиці, де їх приваблювали колишні предмети побуту та сільськогосподарський реманент. З особливою увагою слухали малята розповідь про те, як за допомогою цих речей наші предки готували їжу, обробляли землю, створювали одяг тощо. У виставковій залі, де серед музейних предметів – старовинна зброя, активно проявила себе чоловіча частина юних екскурсантів: з цікавістю слухали малюки й сторінки новітньої історії України, на подив вихователів та музейних працівників, чимало діток цілком усвідомлено висловлювали своє бачення щодо подій в окупованому Криму, неоголошеної війни на сході країни.

Швидко промайнув час і діти повернулись в дошкільний заклад. Ще довго ділилися враженнями від побаченого і почутого. Віриться, що вони назавжди запам'ятають, як жили їхні прадіди і будуть з повагою ставитися до минулого своєї держави, щоб цінувати день сьогоднішній.

/Files/images/nova/8_bereznya/IMG_20160328_111742.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 217