• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Стрілися в нашому садочка Весна з Зимою

Стрілися в нашому садочка Весна з Зимою

2016-02-15

/Files/images/nova/SAM_6156.JPG

15 лютого 2016 року в Радивилівському дошкільному закладі святкували славне свято Стрітення.

Свято Стрітення в Україні урочисто відзначають з кінця V століття. У народному українському побуті це свято здавна символізує зустріч зими з весною. Кажуть, що "у цей день зима весну зустрічає, заморозити її хоче та лише сама від цього хотіння страждає". У цей день у нашому дошкільному навчальному закладі діти традиційно святкували Стрітення. Цікаве пізнавальне і святкове дійство підготувала вихователь старшої групи №1 Перетятко Тетяна Миколаївна разом із своїми вихованцями. Глядачами та активними учасниками були малюки ясельних, молодших, середніх та старших груп. Ведуча ознайомила дошкільнят із церковною історією святкування свята, народними звичаями та обрядами. В цей день, згідно Святого Письма, старець праведник Симеон зустрівся біля воріт храму з немовлям Христом, якого принесли Марія та Йосип до храму Єрусалимського, щоб представити його перед Господом.

/Files/images/nova/SAM_6120.JPG

Протистояння Зими і Весни на святкуванні відбувалась в іграх-змаганнях під керівництвом інструктора з фізкультури Рибкіної Ірини Борисівни за владу над природою в майбутньому. Із цього двобою Весна вийшла переможницею, звичайно ж, завдяки підтримці наших вихованців. Не забули діти і закликати Сонечко, щоб світило, зігрівало, звеселяло нас і нашу землю.

/Files/images/nova/SAM_6138.JPG

/Files/images/nova/SAM_6142.JPG/Files/images/nova/SAM_6145.JPG

У нашому садочку знають про традицію випікання пташок жайворонків, щоб вони весну закликали. Саме із такою випічкою до нас в садок прийшла Весна і пригостила всіх малят. Всі діти спільно зазивали Весну.

Святу раділи усі глядачі та учасники. Воно подарувало гарний настій, задоволення діткам і фотографії на згадку.

/Files/images/nova/SAM_6147.JPG/Files/images/nova/SAM_6148.JPG/Files/images/nova/SAM_6151.JPG/Files/images/nova/SAM_6154.JPG

/Files/images/18.gif

Кiлькiсть переглядiв: 249