Зміни по оплаті за харчування в ДНЗ!

2019-01-10

РАДИВИЛІВСЬКА МІСЬКА РАДА

РАДИВИЛІВСЬКОГО РАЙОНУ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

(Перше пленарне засідання чергової п’ятдесят першої сесії VІІІ скликання)


Р І Ш Е Н Н Я

від 07 грудня 2018 року № 644

Про організацію харчування дітей в

загальноосвітніх та дошкільних навчальних

закладах освіти Радивилівської об’єднаної

територіальної громади у 2019 році

На виконання частини 3 статті 56 Закону України «Про освіту», абзацу 5 частини 3 статті 5 Закону України «Про охорону дитинства», частини 3 статті 21 Закону України «Про загальну середню освіту», частини 5 статті 35 Закону України «Про дошкільну освіту», Постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 №1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» (зі змінами), Постанови Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 № 116 «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість» (зі змінами), спільного наказу Міністерства охорони здоров'я України та Міністерства освіти і науки України № 242/329 від 01.06.2005 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15 червня 2005 року за № 661/10941,спільного наказу Міністерства охорони здоров'я України та Міністерства освіти і науки України № від 17.04.2006 № 298/227 «Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 05 травня 2006 року за № 523/12397, керуючись ст.ст. 25, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», за погодженням з постійними комісіями міської ради, міська рада.

в и р і ш и л а :

1. Відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Радивилівської міської ради організувати раціональне, збалансоване харчування дітей в загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах району у 2019 році.

2. Затвердити з 01 січня 2019 року грошові норми харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів на одну дитину на один день:

2.1. Для дітей сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних і інклюзивних класах, та учнів 1-4 класів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» - 12.00грн.

2.2. Для учнів, батьки яких є учасниками антитерористичної операції, учасниками бойових дій на сході України – 12.00 грн. за рахунок коштів місцевого бюджету. Врахувати, що пільга встановлюється за умови , що середньомісячний дохід сім’ї пільговика в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу на рівні одного прожиткового мінімуму. До сукупного доходу сім’ї пільговика включаються нараховані:

1) пенсія;

2) заробітна плата;

3) грошове забезпечення;

4) стипендія;

5) соціальна допомога;

6) доходи від підприємницької діяльності;

7) допомога по безробіттю та інші виплати

Для учнів, батьки яких є інвалідами війни або загиблими військовослужбовцями (у тому числі під час проведення АТО) 12,00 грн. за рахунок коштів місцевого бюджету, незалежно від розміру середньомісячного доходу сім’ї та місця проживання».

2.3. Для дітей дошкільних навчальних закладів м.Радивилова– 25.00 грн. встановити плату способом співфінансування 65% - батьківська плата, 35% - бюджетні кошти.

2.4. Для дітей сільських дошкільних навчальних закладів -19.00 грн. встановити плату способом співфінансування 55% - батьківська плата, 45% - бюджетні кошти.

3. Від плати за харчування дітей відповідно до Закону України "Про дошкільну освіту» звільняються:

- батьки або особи, які їх замінюють, у сім'ях, в яких сукупний дохід на кожного члена за попередній квартал не перевищував рівня забезпечення
прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму), який
установлюється законом про Державний бюджет України для визначення
права на звільнення від плати за харчування дитини у державних і
комунальних дошкільних навчальних закладах;

- батьки дітей або особи, які їх замінюють, із сімей, що отримують допомогу відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу
малозабезпеченим сім’ям"

- батьки дітей, які є учасниками антитерористичної операції, учасниками бойових дій на сході України за умови, що середньомісячний дохід сім’ї пільговика в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу на рівні одного прожиткового мінімуму.

4. Установити знижки з плати для батьків за харчування дітей
у дошкільних навчальних закладах у таких розмірах: сім'ям, які мають трьох і більше дітей- на 50 відсотків.

5. Надати право виконавчому комітету міської ради встановлювати індивідуальні пільги у вигляді повного або часткового звільнення від плати батьків за харчування в залежності від матеріального стану сім’ї, за поданням дошкільного закладу з долученням до подання акту обстеження матеріально-побутових умов проживання, який готується комісією з числа працівників дошкільного закладу.

6. Контроль за виконанням рішення покласти на постійні комісії міської ради з питань бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку, житлово-комунального господарства, комунальної власності, підтримки підприємництва, майнової політики та приватизації (Ковальов А.І.),з питань освіти, культури, охорони здоров’я, спорту, соціального захисту, молодіжної політики (Білевич Л.С.) та заступника міського голови Пастуха О.В.

Міський голова М.Карапетян

Кiлькiсть переглядiв: 249