Свято Покрови у нашому садку

2017-10-13

Світ у сяйві. Не впізнати саду і городу:

То Покрова — світле свято нашого народу.

То Покрова землю вкрила щедрими плодами,

Розпростерла ніжні крила, стала понад нами.

То — Покрова-захисниця людей православних.

То — Богиня-помічниця запорожців славних.

Грає осінь кольорова, пахнуть груші, сливи,

Усміхається Покрова до дітей щасливих

Розселив Господь людей по всьому світу і кожному народові дав землю. Богом дана земля є святою і рідною, тому її захист – це найперший обов’язок народів. Для українців такою землею є Україна. Вона полита потом і кров’ю сотень поколінь, працелюбних і героїчних людей. Шануймо героїчну історію нашого великого народу.

14 жовтня кожного року увесь християнський світ з глибокою любов'ю, вдячністю і надією славить Пресвяту Богородицю Наша нинішня зустріч приурочена святу Покрови Пресвятої Богородиці. Для нас, українців, це свято християнське і національне, воно символізує невмирущість героїчних традицій нашого народу.

Свято Покрови було найбільшим святом для козаків. Цього дня у них відбувалися вибори нового отамана. Наші лицарі вірили, що свята Покрова охороняє їх, а Пресвяту Богородицю вважали своєю закупницею і покровителькою. Козаки настільки вірили в силу Покрови Пресвятої Богородиці і настільки щиро й урочисто відзначали свято Покрови, що впродовж століть в Україні воно набуло ще й козацького змісту та отримало другу назву - Козацька Покрова. З недавніх пір свято Покрови в Україні відзначається ще й як день українського козацтва та День захисника Вітчизни

13 жовтня 2017р. в ДНЗ№1 відбулося святкування цих знаменних дат, під час яких педагоги ознайомили дошкільнят ще з однією сторінкою історії славного українського козацтва. Вихованці старших груп читали вірші про Покрову, співали пісні про Україну. А веселі та завзяті козачата змагалися у спритності, влучності, вправності у спортивних іграх та естафетах.

/Files/images/rshennya/pokrova/SAM_8522.JPG/Files/images/rshennya/pokrova/SAM_8524.JPG/Files/images/rshennya/pokrova/SAM_8527.JPG/Files/images/rshennya/pokrova/SAM_8533.JPG/Files/images/rshennya/pokrova/SAM_8535.JPG/Files/images/rshennya/pokrova/SAM_8536.JPG/Files/images/rshennya/pokrova/SAM_8537.JPG/Files/images/rshennya/pokrova/SAM_8546.JPG/Files/images/rshennya/pokrova/SAM_8549.JPG/Files/images/rshennya/pokrova/SAM_8550.JPG/Files/images/rshennya/pokrova/SAM_8555.JPG/Files/images/rshennya/pokrova/SAM_8559.JPG/Files/images/rshennya/pokrova/SAM_8561.JPG/Files/images/rshennya/pokrova/SAM_8564.JPG/Files/images/rshennya/pokrova/SAM_8571.JPG/Files/images/rshennya/pokrova/SAM_8568.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 250